MINI BRESKVE - KARAKTERISTIKE:

sadnice breskveMini Breskve - Mini breskve obrazuje ukrasnu biljku jednog metra visine.Pogodna za sadnju kako u vrtovima tako i u većim saksijama na terasama. Plodovi su krupni, 150 g, lepo obojeni, žutog mesa. Sazreva u prvoj polovini avgusta meseca.

Plodovi su krupni, 150 g, lepo obojeni, žutog mesa. Pokožica ploda je narandžaste boje protkana crvenilom i prekrivena dlačicama, kao i klasična breskva.

Plodovi, što se tiče kvaliteta i ukusa, uopšte ne zaostaju za klasičnim voćnim sadnicama.  Odličnog su kvaliteta i ukusa, dobrog mirisa i ni u kom segmentu ne zaostaju za plodovima klasičnih voćnih vrsta i sorti, klasične sadnice voća. Sazreva u prvoj polovini avgusta meseca.

Mini voće, pa samim tim i patuljasta breskva, nije previše zahtevno po pitanju uzgoja i zato se često ljudi opredeljuju da upravo ovim sadnicama oplemene i ulepšaju svoje terase ili okućnice i oplemene svoj životni prostor, a da oko nje nemaju previše posla. Dobro podnose zimu i zahvalne su za gajenje u našem podneblju.

Sadnicu potopiti u vodu 1-2 sata, da se koren dobro navlazi. Pripremiti rupu velicine 30×30 cm. U nju postaviti sadnicu, tako da kalemljeno mesto bude obavezno 3cm iznad nivoa zemlje. Oko voćne sadnice i korena dobro nagaziti usitnjenu zemlju. Obavezno obilno zaliti.

MINI BRESKVE - SORTE MINI BRESKVI:

MINI BRESKVA

mini breskva

Mini Breskva- Plodovi sazrevaju sredinom avgusta meseca. Mini breskve ili patuljaste breskve su, pre svega, ukrasne biljke koje dostižu visinu oko 1 metra. Ove mini sadnice su pogodne za sadnju kako u vrtovima tako i u većim saksijama, na terasama, u manjim baštama, u dvorištima gde nema puno prostora za sadnju klasičnog voća, uz staze, kao ograda i sl.

Izuzetno su dekorativne pa se u tu svrhu najčešće i sade, ali kvalitet ploda ne zaostaje za klasičnim sadnicama.

Voćni Rasadnik Iskra - M: 069/182-2521

Sadnice šaljemo brzom poštom uz garanciju na tačnost i kvalitet. Plaćate pouzećem.