RUŽE STABLAŠICE - KARAKTERISTIKE:

Ruže Stablašice i osnovna briga o njima

ruže stablašice ingrid berganRuže Stablašice - Ovo su ruže čija proizvodnja traje više godina, minimalno tri godine. Forme mogu biti kaskadne, žalosne ili viseće, a takođe i u obliku velike lopte ili mini žbuna. Bilo koja sorta iz bilo koje grupe ruža može se kalemiti na određenu visinu i formirati kao ruža stablašica. Podnose mrazeve kao i ostale obične ruže. Nikakva posebna zaštita im nije potrebna. Stablašice se mogu saditi u velike saksije ili žardinjere. Sa dolaskom mrazeva dovoljno je preneti ih u prohladnu, zatamljenu prostoriju. Svojom specifičnošću, dekorativnošću i izuzetnom lepotom dominiraju svakim prostorom u kom se nađu. Veoma su pogodne za sadnju u vrtovima ali i u urbanim prostorima, u saksijama, na terasama , ispred reprezentativnih ulaza, lokala.

Ruže Stablašice mogu biti jednobojne, dvobojne ili čak trobojne.

Stablašice se mogu saditi u velike saksije ili žardinjere.

Podnose mrazeve kao i ostale obične ruže. Nikakva posebna zaštita im nije potrebna.  Sa dolaskom mrazeva dovoljno je preneti ih u prohladnu, zatamljenu prostoriju.

Svojom specifičnošću, dekorativnošću i izuzetnom lepotom dominiraju svakim prostorom u kom se nađu. Veoma su pogodne za sadnju u vrtovima ali i u urbanim prostorima, u saksijama, na terasama , ispred reprezentativnih ulaza, lokala.

Sadnice Ruža iz Rasadnika Iskra

Rasadnik Iskra, svojim cenjenim mušterijama, može da ponudi širok asortiman Sadnice Ruža!

Pored Sadnice Ruža Stablašica, u ponudi su i sadnice drugih ruža i to:

Ruže i osnovna briga o njima

  • Sadnice ruža nisu probirači zemljišta, ali ne vole promaju i vetrovite terene.
  • U toku leta ruže treba češće okopavatii i zalivati. Procvetale cvetove treba redovno odsecati, da bi se formirali novi izdanci.
  • Ruže treba zalivati ređe ali obilnije, i to jednom nedeljno sa po jednom kofom vode.
  • Sadnice ruža zahtevaju i prihranu i to na bokor direktno.
  • Ruže za vazu treba seći oštrim baštenskim makazama, kasno uveče ili rano ujutru, uvek kosim rezom. Tako odsečene cvetove potrebno je odmah staviti u vazu, sve do zadnjih latica cveta ili pupoljaka.
  • Sadnice ruža su često izložene bolestima i štetočinama, naročito kada su česte kiše tokom vegetacije. Redovno pratiti zdravstveno stanje biljaka i na vreme primeniti odgovarajuće preparate.

Voćni Rasadnik Iskra - M: 069/182-2521

Sadnice šaljemo brzom poštom uz garanciju na tačnost i kvalitet. Plaćate pouzećem.