VINSKE SORTE LOZNIH KALEMOVA - KARAKTERISTIKE:

bez slikeVinske Sorte Loznih Kalemova odlikuje ...

VINSKE SORTE - LOZNI KALEMOVI:

VRANAC - VINSKE SORTE LOZNIH KALEMOVA

bez slike

Vranac je vinska sorta loznih kalemova - U grožđu ima visok sadržaj šećera (od 20 do 25%), redovito i dobro rađa, sadržaj alkohola (od 12 do 13,5%vol.) i ekstrakta (između 25 i 30g/l), u mirisnookusnoj sferi izrazit i ugodan vinski karakter.

ŽUPLJANKA - VINSKE SORTE LOZNIH KALEMOVA

bez slike

Župljanka je vinska sorta loznih kalemova - Vino je kvalitetno, u boljim godinama vrhunsko, osvežavajuće, puno, sa čistim, prijatnim vinskim bukeom. Daje visoke i redovne prinose. Sazreva u vreme kad i Rizling italijanski (III epoha).Dobro nakuplja šećer (često preko 20%) i uz to ima visok sadržaj kiselina u širi (9-12 g/l).

MERLO - VINSKE SORTE LOZNIH KALEMOVA

bez slike

Merlo je vinska sorta loznih kalemova - Prema vremenu sazrevanja grožđa, Merlo se svrstava u pozne sorte, sorte III epohe sazrijevanja. Sok sazrelog grožđa sadrži mnogo šećera najčešće od 20 do 24%, ali i dosta ukupnih kiselina, od 7 do 9 g/l. Grožđe se koristi za proizvodnju vrhunskih i kvalitetnih crnih vina.

SMEDEREVKA - VINSKE SORTE LOZNIH KALEMOVA

bez slike

Smederevka je vinska sorta loznih kalemova - Vina dobijena od smederevke su prijatnog i osvežavajućeg ukusa, a još su bolja kada se kupažiraju sa kvalitetnim vinima rizlingom, semijonom ili belim burgundcem. Vino Smederevka karakteriše žuto-zelena boja sa 10,5-12 % vol. alkohola i 6-8 g/l ukupnih kiselina sa puno svežine ali ipak blagog ukusa.

FRANKOVKA - VINSKE SORTE LOZNIH KALEMOVA

bez slike

Frankovka je vinska sorta loznih kalemova - Od nje se dobija vino koje sadrži 10-12% alkohola i 6-8 g/l ukupnih kiselina. Vino je otvoreno rubin boje, osvežavajuce, ekstraktno, sa specifičnim sortnim mirisom i ukusom.Cvet je morfoloski I funkcionalno hemafroditan.

GAME - VINSKE SORTE LOZNIH KALEMOVA

bez slike

Game je vinska sorta loznih kalemova - Sazreva pocetkom avgusta.Grozd je srednje velicine,cilindricnog oblika.Bobice su srednje debljine,jajaste,tanke teget koze. Sadrzi 19 do 22 % secera I 5 do 7 promila kiseline.

ITALIJANSKI RIZLING - VINSKE SORTE LOZNIH KALEMOVA

bez slike

Italijanski Rizling je vinska sorta loznih kalemova - Čokot je srednje bujnosti. List je srednje veličine, petodelan. Grozd je mali, valjkast, sa krilcem. Bobice su male, okrugle, sa jasno istaknutim pupkom, zelenožute, sočne.

KABERNE SOVINJON - VINSKE SORTE LOZNIH KALEMOVA

bez slike

Kaberne Sovinjon je vinska sorta loznih kalemova - Ova sorta rasprostranjena je širom sveta, poreklom je iz Francuske. U grozdovima se može akumulirati mnogo šećera od 20% do 24%, pa su vina jaka, harmonična, tamnoružičaste boje i sa mirisom koji podseća na miris šumskih ljubičica.

PROKUPAC - VINSKE SORTE LOZNIH KALEMOVA

bez slike

Prokupac je vinska sorta loznih kalemova - Vina nastala od Prokupca su pitka I osvezavajuca sa 10 do 12% alkohola otvorene do zatvorene rubin boje tipa ruzice.Prokupac ima od 18 do 22% secera u siri.Cvet je dvoplodan sa 5 do 6 prasnika,koji su nesto visi po polozaju u odnosu na dobro razvijen tucak,flasastog oblika. Sazreva pocetkom oktobra.

ŠARDONE - VINSKE SORTE LOZNIH KALEMOVA

bez slike

Šardone je vinska sorta loznih kalemova - Šardone je sorta vinove loze koja potiče iz grupe sorti istog porekla ili conculta Pinot. Prosečna masa grozda je oko 100 grama. Nakuplja mnogo šećera. Vino je karakteristično, harmonično, elegantno, puno, sa diskretnom ali jasnom aromom i lepim voćnim kiselinama, često sa malo neprevrelog šećera.

TRAMINAC - VINSKE SORTE LOZNIH KALEMOVA

bez slike

Traminac je vinska sorta loznih kalemova - Vina su suva I slatka,bela karakteristicne arome zacinjenog ukusa.Ima veliku kolicinu secera.Grozd je vrlo kratak,zbijen, u proseku sa 81 bobicom.

Voćni Rasadnik Iskra - M: 069/182-2521

Sadnice šaljemo brzom poštom uz garanciju na tačnost i kvalitet. Plaćate pouzećem.