RUŽE POLIJANTE - KARAKTERISTIKE:

ruže polijante deutche welleRuže Polijante su ruže mnogocvetnice i slobodno mogu nazvati buketima jer se pri cvetanju formiraju buketi. Uspravnog su rasta i obimnog cvetanja, pa se u zavisnosti od mašte mogu postići izuzetni vizuelni efekti. Glavno obeležje ovih ruža je što cvetaju tokom cele sezone, a u mirisnim buketima može biti i do 30 cvetova. Dostižu visinu od 50 do 90 cm, a razmak pri sadnji je 30-40 cm ili 6-8 biljaka po metru kvadratnom.

Ruže Polijante su pogodne su za sađenje u kućnim vrtovima, pored staza, u parkovima, pored ulica, kao cvetne žive ograde, leje i bordure. Treba težiti jednobojnim efektima i voditi računa o skladu boja pri sadnji višebojnih grupa ovih ruža.

Uspravnog su rasta i obimnog cvetanja, pa se u zavisnosti od mašte mogu postići izuzetni vizuelni efekti. Glavno obeležje ruže polijante je da mnogo brzo obnavljaju cvetove pa stičemo utisak da cvetaju tokom cele sezone, a u mirisnim buketima može biti i do 30 cvetova. 

 

Sadnice Ruža iz Rasadnika Iskra

Rasadnik Iskra, svojim cenjenim mušterijama, može da ponudi širok asortiman Sadnice Ruža!

Pored Sadnice Ruža Polijanti, u ponudi su i sadnice drugih ruža i to:

Ruže i osnovna briga o njima

  • Sadnice ruža nisu probirači zemljišta, ali ne vole promaju i vetrovite terene.
  • U toku leta ruže treba češće okopavatii i zalivati. Procvetale cvetove treba redovno odsecati, da bi se formirali novi izdanci.
  • Ruže treba zalivati ređe ali obilnije, i to jednom nedeljno sa po jednom kofom vode.
  • Sadnice ruža zahtevaju i prihranu i to na bokor direktno.
  • Ruže za vazu treba seći oštrim baštenskim makazama, kasno uveče ili rano ujutru, uvek kosim rezom. Tako odsečene cvetove potrebno je odmah staviti u vazu, sve do zadnjih latica cveta ili pupoljaka.
  • Sadnice ruža su često izložene bolestima i štetočinama, naročito kada su česte kiše tokom vegetacije. Redovno pratiti zdravstveno stanje biljaka i na vreme primeniti odgovarajuće preparate.

Voćni Rasadnik Iskra - M: 069/182-2521

Sadnice šaljemo brzom poštom uz garanciju na tačnost i kvalitet. Plaćate pouzećem.