SADNICE TREŠNJE - KARAKTERISTIKE:

sadnice trešnjeSadnice Trešnje - Trešnja je listopadna drvenasta voćka koja prva radja i time čini je popularnom jer omogućuje najranije prihode od sadnica voća. Voćne sadnice trešnje nisu veliki probirači zemljišta i uspevaju na skoro svim tipovima zemljišta.

Rodi redovnoo i po pravilu obilno.Voćne sadnice trešnje su dosta zastupljene i kod nas kako u ishrani tako i u proizvodnji.

SADNICE TREŠNJE - SORTE TREŠNJE:

BURLAT TREŠNJE

Sadnice trešnje Burlat

Trešnje Burlat - Plodovi sadnice tresnje burlat sazrevaju krajem maja. Plodovi su srednje krupni (6 do 8g) bordocrvene boje. Meso je polučvrsto, sočno, aromatično, vrlo kvalitetno. Po krupnoći kvalitetu ploda i visokoj rodnosti spada u grupu najboljih ranih sorti trešnje. Odlična stona sorta a pogodna i za preradu.

STELA TREŠNJE

Stela

Trešnje Stela  - Voćka je bujna, veoma dobre plodnosti. Srednjecvetna sorta. Samooplodna je. Polen dobro oprašuje sve sorte trešnje, tako da je univerzalan oprašivač. Plod je vrlo krupan, srcastog oblika. Meso je srednje čvrsto, umereno rskavo, sočno, prijatnog ukusa. Sazreva sredinom juna.

SAMBERST TREŠNJE

Samberst

Trešnje Samberst - Vreme dozrevanja je u drugoj polovini VI meseca, plodovi izrazito krupni (12-13g), loptasti, crveni, sjajni, ne pucaju na kiši. Meso čvrsto, slatko, hrskavo, kvalitetno. Samooplodna i vrlo rodna sorta. Zahteva redovno orezivanje.

HEDELFINGER TREŠNJE

Hedelfinger

Sadnice Hedelfinger - Dobro poznata, starija sorta koja još uvek zauzima visoko mesto u asortimanu trešnje koja se proizvode za svežu upotrebu. Dobro podnosi hladnoću, daje veoma obilan rod i tolerantna je prema pucanju plodova. Sazreva u junu.

REGINA TREŠNJE

Sadnice trešnje Regina

Trešnje Regina - Plod je krupan, crvene boje. Dobro podnosi zimiske periode.Vreme zrenja je jun,jul.

VAN TREŠNJE

Sadnice trešnje Van

Trešnje Van - Stablo je bujno, veoma rodno i dobro podnosi hladnoću. Plod je srednje krupan i podseća na sortu Bing. Odličan je oprašivač za mnoge sor te, ali sorta Van zahteva unakrsno oprašivanje. Sorta sa srednjim vremenom cvetanja i sazrevanja. Cvetanje počinje oko 11. aprila.

DROGANOVA ŽUTA TREŠNJE

Sadnice trešnje Droganova Žuta

Trešnje Droganova Žuta - Plod je krupan, mase oko5-6g. okruglastosrcastog oblika. Pokozica cilibarno zute boje. Meso cvrsto socno, pomalo gorko odvaja se od kostice i nema izrazitu aromu. kostica veoma mala. Vreme zrenja počcetak VII meseca.

Voćni Rasadnik Iskra - M: 069/182-2521

Sadnice šaljemo brzom poštom uz garanciju na tačnost i kvalitet. Plaćate pouzećem.