MINI KRUŠKE - KARAKTERISTIKE:

Mini Kruške ili Patuljaste Kruške

mini kruškaMini Kruške  se gaje u vrtovima, ili posađene u saksijama na terasama i čine izuzetno lepu barijeru ili zid. Bujnost voćne sadnice mini kruške se kreće od 1.2 do 1.5 m. Plodovi su srednje krupnoće, žute boje.

Sadnicu potopiti u vodu 1-2 sata, da se koren dobro navlazi. Pripremiti rupu velicine 30×30 cm. U nju postaviti sadnicu, tako da kalemljeno mesto bude obavezno 3cm iznad nivoa zemlje. Oko voćne sadnice i korena dobro nagaziti usitnjenu zemlju. Obavezno obilno zaliti.

Ove malene sadnice su pogodne za sadnju kako u vrtovima tako i u većim saksijama, na terasama, u manjim baštama, u dvorištima gde nema puno prostora za sadnju klasičnog voća, uz staze, kao ograda i sl. Izuzetno su dekorativne pa se u tu svrhu najčešće i sade.

Plodovi, što se tiče kvaliteta i ukusa, u potpunosti prate klasične sadnice voća. Odličnog su kvaliteta i ukusa, dobrog mirisa i ni u kom segmentu ne zaostaju za plodovima klasičnih voćnih vrsta i sorti. Kvalitetom plod, jednom rečju, uopšte ne zaostaje za plodom klasične sadnice kruške. Ova kruška sazreva krajem avgusta meseca.

Patuljasta Kruška može biti crvene boje ploda, žute ili zelene. Najčešće se sadi kruška žute boje ploda, jer je najslađa i najsočnija za jelo. 

Ovo maleno voće, pa samim tim i malene kruške, nisu previše zahtevne po pitanju uzgoja i zato se često ljudi opredeljuju da upravo ovim sadnicama oplemene i ulepšaju svoje terase ili okućnice i oplemene svoj životni prostor. Dobro podnose zimu i pogodne su za gajenje u našem podneblju.

MINI KRUŠKE - SORTE MINI KRUŠAKA:

MINI KRUŠKA

mini kruska

Mini Kruška - Sadnice patuljaste kruške sazrevaju sredinom septembra meseca i kvalitetom ne zaostaju za sadnicama klasične kruške.

Voćni Rasadnik Iskra - M: 069/182-2521

Sadnice šaljemo brzom poštom uz garanciju na tačnost i kvalitet. Plaćate pouzećem.