SADNICE ORAHA - KARAKTERISTIKE:

sadnice orahaSadnice oraha nisu veliki probirači zemljišta. Može da se gaji i na kamenitim predelima. Najbolje uspevaju na dubokim i rastresitim zemljištima koja sadrže dovoljno kreča, kao i na ilovačastim i peskovitim zemljištima koja su umereno vlažna i povoljnom vazdušnom vlagom.

Za sadnice su veoma povoljne doline reka. Sadnice voća u zavisnosti od uslova gajenja, nege, osetljivosti sorte itd. oraha žive dosta dugo i zato su rasprostranjene na svim kontinentima. Sadnice oraha je najbolje saditi u jesen i to iskljucivo dvogodisnje sadnice visine od 1,2m-1,5m.Sadnice oraha visine od 1,2m-1,5m se racunaju kao najkvalitetnija 1 klasa.

Najpoznatije štetocine oraha su: orahov smotavac, orahov savijač, orahova grinja, smedja orahova lisna vaš, štitaste vaši, gusenice, potkornjaci, drvotočci itd.Za djubrenje oraha preporucuje se NPK djubrivo 10:20:30 ili 8:16:24 koje se baca u jesen po otpadanju lista, a u proleće je najbolje baciti kan 27% azota.

SADNICE ORAHA - SORTE ORAHA:

GAZENHAJM 251

Orah Gazenhajm 251

Sadnice Gazenhajm 251 su veoma je rodna sorta i krupna okruglog oblika i veoma dobrog ukusa. Vreme zrenja im je početak septembra meseca.

BUGARSKI ŠEJNOVO

Orah Bugarski Šejnovo

Sadnice Bugarski Šejnovo - plod sadnice oraha bugarski šejnovo je srednje krupan oko 12 g, jajastog oblika, tanke i lako lomljive ljuske.

RASNA

Sadnice Oraha Rasna

Sadnice Rasna - Odlican oprasivac za vecinu sorti cveta homogamo, vec u prvim godinama u rastilu krece sa radjanjem. Male je buljnosti, visoke rodnosti,. plod veoma krupan(14 g), randman jezgra oko 52%.

GAZENHAJM 139

Sadnice Oraha Gazenhajm 139

Sadnice Gazenhajm 139 - Veoma je rodna sorta i krupna okruglog oblika i veoma dobrog ukusa. Vreme zrenja početak septembra.

ŠAMPION

Sadnice Oraha Šampion

Sadnice Šampion - Veoma je ukusna sorta sadrzi dosta ulja 67% i tezi do 14 grama,rodi dosta i otpran je na bolesti. Vreme zrenja mu je početak septembra meseca.

DOMAĆI ORAH

Sadnice Oraha Domaći

Domaći orah je srpska sorta glatke kore srednjekrupnog oblika i veoma ukusna sorta. Vreme zrenja mu je početak septembra meseca.

Voćni Rasadnik Iskra - M: 069/182-2521

Sadnice šaljemo brzom poštom uz garanciju na tačnost i kvalitet. Plaćate pouzećem.