SADNICE VIŠNJE- KARAKTERISTIKE:

Sadnice Višnje OblacinskaSadnice Višnje - Višnja je listopadna drvenasta koštičava voćka. Višnje su biljke skromnih zahteva i spada u grupu veoma rentabilnih sadnica voća. Uspeva u umerenokontinentalnoj klimi.

Voćne sadnice uspevaju i u području sa manje padavina i manje je osetljiva prema zimskim mrazevima. Sadnice su uglavnom samooplodne.

Ove sadnice voća ne traže neko posebno zemljište. Višnja najbolje uspeva na dubokim, rastresitim, propusnim, umereno vlažnim i plodnim zemljištima. Najpogodniji tipovi zemljišta za gajenje sadnice višnje su gajnjače, aluvijalna zemljišta, karbonantni černozemi i lakše smonice. Zahtevi višnje prema zemljištu zavisi od podloge na koje su kalemljenje sorte. Divlja trešnja zahteva duboka, rastresita, umereno vlažna i plodna zemljišta, dok magriva podnosi suva, karbnonatna i manje plodna zemljišta. Za gajenje trešnje i višnje su najpogodnija umereno laka zemljišta. Optimalan odnos peska i gline je 60:40. Zemljišta koja sadrže više od 60% ukupne gline su nepovoljna.

SADNICE VIŠNJE - SORTE VIŠNJE:

METEOR VIŠNJA

sadnice višnje Meteor

Višnja Meteor - Spada u rane sorte, sazreva u prvoj polovini juna. Srednje je bujna, samoplodna i rodna. Voćne sadnice višnje Meteor rani potiču iz Mađarske. Plod je srednje, pokožica tamnocrveno obojena, meso crveno, čvrsto, slatkonakiselo. Sazreva u junu.

KELERIS VIŠNJE

Keleris

Višnje Keleris - Plod je srednje krupnoće (4-5 g).Meso ploda je kiselo i prijatne arome. Stablo je male bujnosti, uspravne krunesa dosta sitnih oborenih grana.Cveta kasno. Samooplodna je i odlične rodnosti.Sazreva u junu.

ŠUMADINKA VIŠNJA

Višnja Šumadinka

Višnja Šumadinka - Plod je srednje krupnoće (4-5 g).Meso ploda je kiselo i prijatne arome. Stablo je male bujnosti, uspravne krunesa dosta sitnih oborenih grana.Cveta kasno. Samooplodna je i odlične rodnosti.Sazreva u junu.

OBLAČINSKA VIŠNJA

Višnja Oblačinska

Višnja Oblačinska - Najrasprostranjenija je u Srbiji i zauzima više od 100% površina. Otkup i uslovi prerade su u potpunosti prilagođeni ovoj sorti. Plod je sitan čija masa se kreće u rasponu od 2,5 do 4 grama. Sazreva oko 20 juna.

Voćni Rasadnik Iskra - M: 069/182-2521

Sadnice šaljemo brzom poštom uz garanciju na tačnost i kvalitet. Plaćate pouzećem.