MINI VIŠNJE - KARAKTERISTIKE:

Mini Višnje ili Patuljaste Višnje

mini višnjaMini Višnje - Mini višnja je nezamenljiv ukras naših vrtova. Može sa saditi i u većim saksijama. Plod je krupan, okruglastog oblika, tamno crvene boje. Sok je zatvorene rubin boje i ukusa istog kao kod neke klasične sorte višnje.

Sadnicu potopiti u vodu 1-2 sata, da se koren dobro navlaži. Pripremiti rupu velicine 30×30 cm. U nju postaviti sadnicu, tako da kalemljeno mesto bude obavezno 3cm iznad nivoa zemlje. Oko korena dobro nagaziti usitnjenu zemlju. Obavezno obilno zaliti. Plod sazreva polovinom jula.

Ove malene sadnice su pogodne za sadnju kako u vrtovima tako i u većim saksijama, na terasama, u manjim baštama, u dvorištima gde nema puno prostora za sadnju klasičnog voća, uz staze, kao ograda i sl. Izuzetno su dekorativne pa se u tu svrhu najčešće i sade.

Plodovi, što se tiče kvaliteta i ukusa, u potpunosti prate kvalitet i ukus klasične sadnice voća, klasične veličine.  Odličnog su kvaliteta i ukusa, dobrog mirisa i ni u kom segmentu ne zaostaju za plodovima klasičnih voćnih vrsta i sorti, klasičnih sadnica voća. Patuljaste višnje u punu zrelost ulaze sredinom jula meseca. 

Mini voće, pa samim tim i mini višnje, nije previše zahtevno po pitanju uzgoja i zato se često ljudi opredeljuju da upravo ovim sadnicama oplemene i ulepšaju svoje terase ili okućnice i oplemene svoj životni prostor. Dobro podnose zimu.

MINI VIŠNJE - SORTE MINI VIŠANJA:

MINI VIŠNJA

mini visnja

Mini Višnja - Sazreva sredinom jula.

Voćni Rasadnik Iskra - M: 069/182-2521

Sadnice šaljemo brzom poštom uz garanciju na tačnost i kvalitet. Plaćate pouzećem.