SADNICE LEŠNIKA - KARAKTERISTIKE:

sadnice lešnikaSadnice lešnika su veoma korisne voćke, čije su plodovi ljudi koristili u ishrani od davnina.Voćne sadnice leske posle oraha ubrajaju se u najznačajnije jezgrasto voće kako za direktnu konzumaciju tako i u industriji. Sadnice dobro radjaju i na skromnijim zemljištima a njihov plod je veoma zastupljen u industriji i ima jako dobru cenu pa je zbog toga kod nas dosta zastupljen.

SADNICE LEŠNIKA - SORTE LEŠNIKA:

ISTARSKI DUGI - SADNICE

Lešnik Istarski Dugi

Sadnice Istarski Dugi su sorta postala odabiranjem iz prirodne populacije leske sa podrucja Istre. Sazreva srednje rano, u prvoj polovini septembra. Zbun je srednje bujan do bujan i razgranat.

PODLOGA: MEČJA LESKA

HALSKI DŽIN - SADNICE

Sadnice Halski Džin

Sadnice Halski Džin - Sazreva sredinom avgusta. Plod je krupan i malo pljosnat. Jezgro dobro ispunjava ljusku, slatkog je i prijatnog ukusa. Kasno cveta a dobro ga oprašuju Istarski dugi i Rimski. Žbun je snažan i visok.

Podloga: Mečija Leska

TONDA ĐENTILE ROMANA - SADNICE

Tonda Đentile Romana

Sadnice Tonda Đentile Romana - Sazreva u prvoj polovini septembra i dobro se prilagođava različitim uslovima sredine. Žbun je srednje bujan, a cveta od sredine januara do sredine februara i homogena je sorta.

Podloga: Mečija Leska

ISTARSKI OKRUGLI - SADNICE

Istarski Okrugli

Sadnice Istarski Okrugli - Udomaćen i izvrsno prilagođen klimatskim uslovima u našem podneblju. Najbolji za izradu krema, a prženi kao grickalica, dodatak u čokoladi i za mešanje u razne vrste kolača. Otporan na bolesti.

Podloga: Mečija Leska

RIMSKI - SADNICE

Rimski

Sadnice Rimski - Ima vrlo bujno stablo. Iako je grm, raste uspravno. Formira malo izdanaka. Plodovi su teški oko 3,12 g. okruglastog oblika, malo izduženi, dimenzija 20x20x32 mm. Zajedno su do 3 ploda. Omotač je ravan sa vrhom ploda, sastavljen od dva lista koji se pilasto po obodu završavaju. Sazreli plodovi lako iz nje ispadaju.

Podloga: Mečija Leska

Voćni Rasadnik Iskra - M: 069/182-2521

Sadnice šaljemo brzom poštom uz garanciju na tačnost i kvalitet. Plaćate pouzećem.