MINI JABUKE - KARAKTERISTIKE:

Mini Jabuke ili Patuljaste Jabuke

sadnice jabukeMini Jabuke - Mini jabuke sazrevaju u maju. Plodovi su okrugli, sočnog ukusa,krupni i radjaju redovno. Sadnice se ne sade gusto. Uspešno se gaje kako na otvorenim poljima tako i u saksijama i neke od vrsti su samooplodive.

Stablo raste pravo sa vrlo malim bočnim grančicama. Prilikom sadnje nikako ne dozvoliti da ostanu bez vode.

Mini Jabuke ili patuljaste jabuke su sadnice jabuke sa mini drvetom. Plodovi su okrugli, sočnog ukusa,krupni i radjaju redovno. Sadnice se ne sade gusto, na metar do metar ipo jedna od druge. Uspešno se gaje kako na otvorenim poljima tako i u saksijama i neke od vrsta su samooplodne.

Ovakve sadnice jabuke su pogodne za sadnju kako u vrtovima tako i u većim saksijama, na terasama, u manjim baštama, u dvorištima gde nema puno prostora za sadnju klasičnog voća, uz staze, kao ograda i sl.

Plodovi, što se tiče kvaliteta i ukusa, uopšte ne zaostaju za klasičnim voćnim sadnicama.  Odličnog su kvaliteta i ukusa, dobrog mirisa i ni u kom segmentu ne zaostaju za plodovima klasičnih voćnih vrsta i sorti. Patuljaste jabuke sazrevaju u maju. 

Mini voće, pa samim tim i jabuka, nije previše zahtevno po pitanju uzgoja i zato se često ljudi opredeljuju da upravo ovim sadnicama oplemene i ulepšaju svoje terase ili okućnice i oplemene svoj životni prostor. Dobro podnose zimu i zato se uspešno gaje u našem podneblju.

Stablo raste pravo sa vrlo malim bočnim grančicama. Prilikom sadnje nikako ne dozvoliti da ostanu bez vode.

Sadnicu potopiti u vodu 1-2 sata, da se koren dobro navlazi. Pripremiti rupu velicine 30×30 cm. U nju postaviti sadnicu, tako da kalemljeno mesto bude obavezno 3cm iznad nivoa zemlje. Oko voćne sadnice i korena dobro nagaziti usitnjenu zemlju. Obavezno obilno zaliti, možda je i najvažnije da sadnica ne ostane bez vode prilikom sadnje.

MINI JABUKE - SORTE MINI JABUKA:

MINI JABUKA

mini jabuka

Mini Jabuka - Sazreva sredinom maja.

Voćni Rasadnik Iskra - M: 069/182-2521

Sadnice šaljemo brzom poštom uz garanciju na tačnost i kvalitet. Plaćate pouzećem.