RUŽE PUZAVICE - KARAKTERISTIKE:

ruze puzavice hendelRuže Puzavice imaju jake i uspravne grane koje obrazuju čvrst okvir i pogodne su za ozelenjivanje kuća, ograda ili prekrivanje neuglednih pozadina. Njima je uvek potrebna potpora za koju će se učvrstiti i pokazati svoju pravu lepotu. Oblici njihovih cvetova variraju od jednostavnih do onih koji su slični čajevkama. Većina sorti cveta tokom cele godine. Dostižu visinu od 2 do 3 m. Razmak pri sadnji je od 1 do 2 m.

Ruže Puzavice nazivaju još i ruže penjačice jer je njihova osnovna karakteristika da se penju uz postavljeni oslonac. Imaju jake i uspravne grane koje obrazuju čvrst okvir i pogodne su za ozelenjivanje kuća, ograda ili za formiranje pergola, hladnjaka, cvetnih živih ograda, maskiranje zidova i neuglednih pozadina.

Njima je uvek potrebna potpora za koju će se učvrstiti i pokazati svoju pravu lepotu. Oblici njihovih cvetova variraju od jednostavnih do onih koji su slični čajevkama. Većina sorti cveta tokom cele godine.

Veoma je važno orezivanje ruža puzavica jer tako dobijamo gušći i lepši sklop uz oslonac. Grane koje se prepliću treba čistiti orezivanjem tako da imamo ravnu površinu izbojaka.

Sadnice Ruža iz Rasadnika Iskra

Rasadnik Iskra, svojim cenjenim mušterijama, može da ponudi širok asortiman Sadnice Ruža!

Pored Sadnice Ruža Puzavica, u ponudi su i sadnice drugih ruža i to:

Ruže i osnovna briga o njima

  • Sadnice ruža nisu probirači zemljišta, ali ne vole promaju i vetrovite terene.
  • U toku leta ruže treba češće okopavatii i zalivati. Procvetale cvetove treba redovno odsecati, da bi se formirali novi izdanci.
  • Ruže treba zalivati ređe ali obilnije, i to jednom nedeljno sa po jednom kofom vode.
  • Sadnice ruža zahtevaju i prihranu i to na bokor direktno.
  • Ruže za vazu treba seći oštrim baštenskim makazama, kasno uveče ili rano ujutru, uvek kosim rezom. Tako odsečene cvetove potrebno je odmah staviti u vazu, sve do zadnjih latica cveta ili pupoljaka.
  • Sadnice ruža su često izložene bolestima i štetočinama, naročito kada su česte kiše tokom vegetacije. Redovno pratiti zdravstveno stanje biljaka i na vreme primeniti odgovarajuće preparate.

Voćni Rasadnik Iskra - M: 069/182-2521

Sadnice šaljemo brzom poštom uz garanciju na tačnost i kvalitet. Plaćate pouzećem.