SADNICE JABUKE - KARAKTERISTIKE:

sadnice jabukeSadnice Jabuke - Jabuka je višegodišnja listopadna drvenasta voćka koja ima životni vek po 20, 30 pa i 40 godina.Voćne sadnice jabuke su pored šljive u našoj zemlji jedna od najvažnijih voćki kako u ishrani tako i u proizvodnji voća.

Voćne sadnice jabuke imaju posebno mesto u našoj a i svetskoj voćarskoj privredi što je posledica velike prilagodljivosti voćnih sadnica jabuke, visoki kvalitet plodova i svakodnevna upotreba u ishrani.

SADNICE JABUKE - SORTE JABUKE:

JONAGOLD - SADNICE JABUKE

sadnice jabuke jonagold

Sadnice Jabuke Jonagold - Sazreva sredinom septembra. Dobro podnosi zimske mrazeve I umereno je osetljiv na gljivične bolesti.Plod je krupan,zeleno žut sa prugastim crvenilom.

AJDARED - SADNICE

sadnice jabuke ajdared

Sadnice Ajdared - Sazreva u drugoj polovini septembra. Osetljiva je na pepelnicu a tolerantna na čađavu krastavost. Najrodnija sorta u nasim uslovima. Plod je krupan.

GRENI SMIT - SADNICE

sadnice jabuke greni smit

Sadnice Greni Smit- Sazreva u drugoj polovini oktobra. Važi za veoma otpornu jabuku i može se čuvati i do 6 meseci. Plod je krupan,izrazito zelene boje,kiseo i sočan.

GALA - SADNICE

sadnice jabuke gala

Sadnice Gala - Sazreva sredinom septembra. Gala je relativno otporna na mrazeve.Plod je okrukao I srednje krupan hrskav sa narandzasto crvenom dopunskom bojom.

ZLATNI DELIŠES - SADNICE

sadnice jabuke zlatni delišes

Sadnice Zlatni Delišes - Bere se u drugoj polovini septembra. Plodovi se u hladnjači čuvaju do kraja maja. Diploidna je i umereno bujna sorta. Cveta srednje pozno i dugo. Pogodan je za gajenje u plantažnim zasadima.

RAJDNERS - SADNICE

rajdners

Sadnice Rajdners - Vreme zrenja je sredina septembra.Srednje bujno stablo, srednje rana epoha cvetanja i može da se koristi kao dobar oprašivač za mnoge sorte.

CRVENI DELIŠES - SADNICE

crveni delišes

Sadnice Crveni Delišes - Plodovi su krupni do vrlo krupni,boja Slamasto žuta, pokrivena crvenom bojom do tamno crvene boje u punoj zrelosti,sočna, slatka i aromatična,bere se u prvoj polovini septembra,a plodovi se mogu čuvati do aprila.

MUCU - SADNICE

mucu

Sadnice Mucu - Bere se krajem septembra, a u hladnjači čuva do aprila. Triploidna je sorta i bujna. Osetljiv je prema zimskim mrazevima. Rano prorodi. Obilno rađa. Plod je krupan, do veoma krupan, vrlo sličan zlatnom delišesu.

RED ČIF - SADNICE

red čif

Sadnice Red Čif- Vreme zrenja je sredinom septembra.Zvonolikog je oblika, slabije bujnosti i nešto slabije arome. Ima visoku rodnost.

BREBURN - SADNICE

sadnice jabuke breburn

Sadnice Breburn - Breburn je jedna od prvih dvobojnih sorti. Hrskava je, nije tvrda i vrlo je sočna. Ukus je oštar i osvježavajući, ali sa dobro izbalansiranim šećerima. Dozreva u drugoj polovini oktobra.

JONAGORED - SADNICE

sadnice jabuke jonagored

Sadnice Jonagored - Vreme zrenja je sredinom septembra. Veoma je sličan Jonagold voćnim sadnicama ali daje mnogo veće plodove.Meso je svetlo žuto , slatko i ukusno.Rađa obilno.

GLOSTER - SADNICE

sadnice jabuke gloster

Sadnice Gloster - Plod je krupan do vrlo krupan, zarubljeno kupastog oblika. Boje je svetlo zelene , a dopunska je jednolično crvena. Slatko-blago nakiselog aromatičnog ukusa. Sazreva početkom septembra.

Voćni Rasadnik Iskra - M: 069/182-2521

Sadnice šaljemo brzom poštom uz garanciju na tačnost i kvalitet. Plaćate pouzećem.