MINI KAJSIJE - KARAKTERISTIKE:

Mini Kajsije ili Patuljaste Kajsije

mini kajsijaMini Kajsije - Mini kajsije daju plod početkom jula. Cvetovi su pink boje. Plodovi su srednje krupni veoma zanimljivog izgleda.

Veoma je pogodna za gajenje oko okućnice a usled nedostatka prostora može se uspešno gajiti u saksiji na terasi.

Patuljaste kajsije daju plod početkom jula meseca. U proleće, kada počne da cveta, izgleda impozantno, jer je puna cveta, a cvetovi su joj pink boje. Plodovi su srednje krupni i veoma zanimljivog izgleda.

Ove mini sadnice su pogodne za sadnju kako u vrtovima tako i u većim saksijama, na terasama, u manjim baštama, u dvorištima gde nema puno prostora za sadnju klasičnog voća, uz staze, kao ograda i sl. Izuzetno su dekorativne pa se u tu svrhu najčešće i sade. 

Plodovi, što se tiče kvaliteta i ukusa, uopšte ne zaostaju za klasičnim voćnim sadnicama.  Odličnog su kvaliteta i ukusa, dobrog mirisa i ni u kom segmentu ne zaostaju za plodovima klasičnih voćnih vrsta i sorti. Patuljaste kajsije sazrevaju početkom jula meseca. 

Mini voće, pa samim tim i mini kajsije, nije previše zahtevno po pitanju uzgoja i zato se često ljudi opredeljuju da upravo ovim sadnicama oplemene i ulepšaju svoje terase ili okućnice i oplemene svoj životni prostor. Dobro podnose zimu i zato su zahvalne za sadnju u našem podneblju.

Sadnicu potopiti u vodu 1-2 sata, da se koren dobro navlazi. Pripremiti rupu velicine 30×30 cm. U nju postaviti sadnicu, tako da kalemljeno mesto bude obavezno 3cm iznad nivoa zemlje. Oko voćne sadnice i korena dobro nagaziti usitnjenu zemlju. Obavezno obilno zaliti jer je upravo najveći rizik da sadnica ne ostane bez vode, upravo u trenutku kada je posadite.

MINI KAJSIJE - SORTE MINI KAJSIJA:

MINI KAJSIJA

mini kajsija

Mini Kajsija - Sazreva početkom jula.

Voćni Rasadnik Iskra - M: 069/182-2521

Sadnice šaljemo brzom poštom uz garanciju na tačnost i kvalitet. Plaćate pouzećem.