RUŽE ČAJEVKE - KARAKTERISTIKE:

Ruže Čajevke su ruže koje su ne bez razloga naj više zastupljene u našim vrtovima. Bujnog su prirasta, obicno do 1 m.
Sjajnih listova, lepo oblikovanog, krupnog i često, mirisnog cveta koji raste na dugim elegantnim drškama. Nijanse cvetova su u širokom spektru od čisto bele, preko zlatno zute do tamno, somotno crvene. Rastojanje pri sadnji trebe da bude oko 40 cm.

U ponudi imamo veliki broj različitih boja i vrsta ovih predivnih, mirišljavih lepotica. Vaše je da izaberete i prenesete nam Vaše želje.

Rastojanje pri sadnji čajevki treba da bude oko 40 cm, 5-6 sadnica po metru kvadratnom.

Sadnice ruža su svakako kraljice među sadnicama cveća. Voljene od mnogih, ruže su omiljeni vrtni cvet zbog svog karakterističnog oblika i očaravajućeg mirisa.

Ruže (Rosa) ili prave ruže je naziv za rod višegodišnjeg drvenastog bilja iz porodice Ružovki (Rosaceae). U uzgoju i kultivaciji nalaze se vrste, hibridi i kultivari koji variraju od minijaturnih do grmova koji prekrivaju površine stotine kvadratnih metara.

Fosilni dokazi pokazuju da su sadnice ruža prisutne oko 35 miliona godina, a posebno se uzgajaju na Bliskom istoku, Europi i Aziji posljednjih pet hiljada godina. Godine 1455. došlo je do rata nazvanog po ovom divnom cvetu, ratovima ruža, engleskom građanskom ratu gde su bele ruže simbolizirale Jorkovu kuću i crvene ruže simbolizirale Kuću Lancastera, koje su se borile za kontrolu zemlje. Ruža je postala vredna baštenska roba tokom 17. veka i čak se smatrala zakonitim sredstvom plaćanja. Josephine Bonaparte, supruga Napoleona, takođe je uživala u ovoj biljci i sakupila je mnogo različitih sorti sadnice ruže u svom domu.

Sadnice Ruža iz Rasadnika Iskra

Rasadnik Iskra, svojim cenjenim mušterijama, može da ponudi širok asortiman Sadnice Ruža!

Pored Sadnice Ruža Čajevki, u ponudi su i sadnice drugih ruža i to:

 

Voćni Rasadnik Iskra - M: 069/182-2521

Sadnice šaljemo brzom poštom uz garanciju na tačnost i kvalitet. Plaćate pouzećem.