STONE SORTE LOZNIH KALEMOVA - KARAKTERISTIKE:

bez slikeStone Sorte Loznih Kalemova odlikuje ...

STONE SORTE - LOZNI KALEMOVI:

AFUS ALI - STONE SORTE LOZNIH KALEMOVA

bez slike

Afus Ali je stona sorta loznih kalemova - Sazreva krajem septembra. Grozd je veliki 200-500g. Jedna je od najkvalitetnijih i najrasprostranjenijih stonih sorti. Velike je bujnosti. Bobice su blago izdužene, žuto-zelene boje, sa osunčane strane ćilibarne. Otpornost na mrazeve osrednja, na bolesti dobra, afinitet za podloge dobar.

LASTA - STONE SORTE LOZNIH KALEMOVA

bez slikeLasta je stona sorta loznih kalemova - Sazreva početkom septembra. Lasta je nastala ukrštanjnjem Muscat de St. Vallier i Ljane. Visokokvalitetna stona sorta, dobrih organoleptičkih svojstava. Grozd je srednje veličine (280-300g), rastresit. Osetljiva je na mrazeve i sušu.

DEMIR KAPIJA - STONE SORTE LOZNIH KALEMOVA

bez slike

Demir Kapija je stona sorta loznih kalemova - Sazreva krajem jula. Veoma rana stona sorta stvorena u Radmilovcu, ukrštanjem sorti muskat otonel i kraljica vinograda. Masa grozda varira od 120 do 290 g. Groždje je veoma prijatno za jelo, muskatnog ukusa. Meso rskavo, veoma dobro podnosi transport.

KARMEN - STONE SORTE LOZNIH KALEMOVA

bez slike

Karmen je stona sorta loznih kalemova - Sazreva sredinom avgusta. Stvorena je ukrštanjem Kardinala i Moldove. Vrlo bujna sorta. Grozd je vrlo sličan grozdu Moldove. Krupan, rastresit, sa vrlo privlačnim, krupnim, jajastim, tamnoplavim bobicama. Pulpa je čvrsta, hrskava, a ukus grožđa neutralan. Redovno i obilno rađa.

KARDINAL - STONE SORTE LOZNIH KALEMOVA

bez slike

Kardinal je stona sorta loznih kalemova - Sazreva sredinom avgusta. Grozd je vrlo velik, konusan, rastresit ili srednje zbijen, mase 200-600 g, pa čak i preko 1000 g. Bobice su vrlo velike, okrugle do ovalne. Rodnost je velika i redovna.

MUSKAT HAMBURG - STONE SORTE LOZNIH KALEMOVA

bez slike

Muskat Hamburg je stona sorta loznih kalemova - Sazreva sredinom septembra. Čokot je dosta velike bujnosti. Nestalne je rodnosti. Grozd je srednji i velik, razgranat, ogranci su na dugim peteljkama, konusan, rastresit, mase od 150 do 350 g. Bobice su srednje i velike, jajolike.

Voćni Rasadnik Iskra - M: 069/182-2521

Sadnice šaljemo brzom poštom uz garanciju na tačnost i kvalitet. Plaćate pouzećem.