SADNICE KRUŠKE - KARAKTERISTIKE:

sadnice kruškeSadnice Kruške - Kruška je posle šljive i jabuke najvažnija voćka, vrlo ukusna i na ceni. Voćne sadnice kruške imaju jednu od najdužih sezona potrošnje.

Kruška je rod drvenastih biljaka iz familije Rosaceae, čiji se istoimeni plodovi koriste u ishrani ljudi Slatke i sočne, nekada su nazivane darom bogova.Vrste ovog roda rastu u umerenim predelima Evrope, Azije i Afrike. Drveće je srednje visine (10-17m), uglavnom listopadno, sa prostim i naizmenično raspoređenim listovima (dužine 2-12sm). Plod je specijalan oblik bobice — pomum, sa jednoslojnim ili višeslojnim epidermisom i često brojnim sklereidima (kamenim ćelijama).

Voćne sadnice kruške najbolje uspevaju i rađaju u reonima sa dosta sunca i dovoljno vlage, koji su pogodni za gajenje vinove loze i breskve. Sadnice voća kruške ne podnose velike hladnoće. Niske zimske temperature (ispod -25°C) mogu da izazovu izmrzavanje.

SADNICE KRUŠKE - SORTE KRUŠKE:

JUNSKA LEPOTICA - SADNICE

sadnice kruške junska lepotica

Sadnice Junska Lepotica - Sazreva krajem juna meseca. Plod je malen 50-70 g. Zaslužuje pažnju kao prva sorta kruške sa prihvatljivom krupnoćom plodova.

SANTA MARIJA - SADNICE

santa marija

Sadnice Santa Marija - Krupnih plodova, belog mesa, može se koristiti za preradu i kao stona sorta. Sazreva sredinom avgusta. Rađa obilno.

VILJAMOVKA - SADNICE

viljamovka

Sadnice Viljamovka - Bere se u drugoj polovini avgusta. Plod je krupan, slamastožute boje, izvanrednog kvaliteta. Viliamovka je najbolja i privredno najznačajnija sorta kruške.

ABATE FETEL - SADNICE

abate fetel

Sadnice Abate Fetel - Sazreva u drugoj polovini septembra, a bere se oko dve nedelje ranije, kada joj semenke počinju da crne. Plod je srednje krupan do krupan (190g) oblika konusno izduženog.

KALUĐERKA - SADNICE

sadnice kruške kaluđerka

Sadnice Kaluđerka - Plod je krupan do vrlo krupan mase koja varira od 180-250g, izduženog oblika. Meso ploda je polutopivo, sočno, Siromašno kiselinama. Sazreva početkom oktobra.

KARMEN - SADNICE

sadnice kruške karmen

Sadnice Karmen - Sazreva polovinom avgusta. Odlikuje se izuzetno atraktivnim, aromatičnim plodovima intenzivno crvene boje na 20-30% površine, prosečne mase 190-200 g sa mogućnošću čuvanja od preko 2 meseca.

KIFER - SADNICE

sadnice kruške kifer

Sadnice Kifer - Sazreva krajem oktobra. Kruška Kifer pripada zimskim sortama. Kruške zimskih sorti odmah nakon berbe u oktobru nisu prigodne za upotrebu. Zrelost dostižu tokom procesa čuvanja od 4 do 6 .

Voćni Rasadnik Iskra - M: 069/182-2521

Sadnice šaljemo brzom poštom uz garanciju na tačnost i kvalitet. Plaćate pouzećem.