SADNICE NEKTARINE - KARAKTERISTIKE:

sadnice nektarineSadnice Nektarine nisu veliki probirači zemljišta.Plod nektarine je prikladan za potrošnju leti u svežem stanju. Rodi redovito i po pravilu obilno.

Budući da na domaćem tržištu nedostaje ovog voća, sve navedene osobine čine ovu voćku privlačnom za komercijalni uzgoj.Voćne sadnice nektarine su dosta zastupljene i kod nas kako u ishrani tako i u proizvodnji

Za podlogu se koristi vinogradarska breskva.Nektarine su vrlo slične breskvama . Što se tice bolesti, bolesti, podloga za kalemljenje i razmaka pri zasnivanju zasada sve navedeno za breskve važi i za nektarine stim što su nektarine osetljivije na pepelnicu od breskve.

Nektarinu i breskvu napada veći broj prozrokovača bolesti i štetočina. Sve bolesti nektarine i breskve po svom poreklu mogu se svrstati u mikoze, bakterioze i viroze.
Od mikoza posebno se ističu: Lisina kovrdžavost, šupljikavost lišća, pepelnica, siva trulez i dr. Od bakterizona posebno se ističu: bakteriozni rak korena, bakteriozna pegavost lišća, rak-rane grana i dr.
Uočen je veci broj viroza koji napadaju nektarinu i breskvu kao što su: mozaik breskve, hlorotična uvijenost lista, virusi koji izazivaju prstenastu pegavost, virus šarke šljive i dr.

SADNICE NEKTARINE - SORTE NEKTARINE:

FANTAZIJA NEKTARINA

Nektarina Fantazija

Nektarina Fantazija - Plod srednje krupan do krupan, jajast, pokožica sjajna i većim delom prekrivena jarkocrvenom bojom. Meso narandžasto žuto, čvrsto sočno, slatkonakiselo, aromatično. Sazreva polovinom avgusta. Izrazito je bujna sorta.

KALDEZI 2000 NEKTARINA

Nektarina Kaldezi

Nektarina Kaldezi 2000 - Plod je krupan, jajast od 150 do 250g. Plod je pokriven crvenoljubičastom bojom. Meso je bele boje sa crvenilom oko koštice slatkokiselog ukusa, sočno, aromatično. Stablo je srednje bujno. Dospeva u drugoj polovini jula. Plodovi su vrlo atraktivni i tražen

VENUS NEKTARINA

Sadnice Venus

Nektarina Venus - Stablo je bujno, samooplodna je, vrlo produktivna sorta, prosečna težina ploda je oko 180 gr, plodovi su crvene boje sa mesom žute boje. Sazreva početkom avgusta.

Voćni Rasadnik Iskra - M: 069/182-2521

Sadnice šaljemo brzom poštom uz garanciju na tačnost i kvalitet. Plaćate pouzećem.